FloraXchange gaat kwekerdemo’s live uitzenden op Periscope

periscope logo.jpg

FloraXchange start deze week met het live uitzenden van kwekerdemo’s op de populaire livestreaming-app Periscope. Hiermee worden niet alleen geïnteresseerde kwekers in de sierteeltsector binnen Nederland bereikt, maar ook de rest van de wereld. Op deze manier hoopt FloraXchange meer awareness bij de kweker te creëren hoe het sierteeltplatform precies werkt en hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Read more

FloraXchange gaat innovatiesnelheid sector vergroten

_N3A5036.jpg

De laatste twee decennia heeft het internet zich onmisbaar gemaakt in de sector. De transparantie die dit biedt zorgt voor een verschuiving in de rollen van de traditionele spelers. Datzelfde internet biedt echter grote kansen in de keten die momenteel nauwelijks benut worden. Om deze kansen in een stroomversnelling te brengen gaat FloraXchange zich de komende jaren volledig focussen op het verder bouwen van een ‘open platform’. Hiermee wil het platform andere ketenspelers de mogelijkheid geven om meer invloed uit te oefenen op de werking en de inhoud van het platform. Op deze manier kunnen de diverse ketenspelers efficiënter samenwerken.

Read more

FloraXchange Services geeft presentaties op Plantarium

fxs plan.jpg

Op 25 en 26 augustus is FloraXchange Services weer te vinden op Plantarium, dé internationale vakbeurs voor de Boomkwekerij in Boskoop. FloraXchange, het grootste online handelsplatform voor sierteeltproducten, zal hier diverse presentaties geven ten behoeve van aanwezige kwekers en exposanten die meer informatie willen over FloraXchange Services. Dit initiatief bevordert de handel tussen diverse regio’s en Naaldwijk. Tijdens de presentaties wordt er een blik op de toekomst geworpen, zodat het voor kwekers inzichtelijk wordt wat FloraXchange Services voor hen kan betekenen.

Read more

FloraXchange Services speelt in op veranderende vraaggestuurde keten

Logo FXS.jpg

In september is het platform, dat de handel tussen een bepaalde regio en exporteurs bevordert, ofwel FloraXchange Services, een jaar live. Je ziet dat FloraXchange Services niet alleen de handel bevordert door transport gezamenlijk op te pakken. Het platform speelt ook in op de veranderende vraaggestuurde keten door o.a. stickers direct af te handelen, transacties automatisch te verrekenen en klachten effectief af te handelen. In het afgelopen jaar is het platform uitgerold in regio Boskoop en Venlo en zijn er door de deelnemende kopers ruim 11.000 bestellingen gedaan bij 40 kwekers.

Read more

Eerste bestellingen geplaatst via Boskoop United

Boskoopsekwekers.png

Vandaag zijn de eerste officiële bestellingen op het nieuwe, door FloraXchange Services geïnitieerde, platform Boskoop United geplaatst. Hiermee is het platform officieel live. Noviflora uit Naaldwijk is de eerste exporteur die via Boskoop United een bestelling heeft geplaatst.

Read more

Demo dagen FloraXchange

Logo FloraXchange feb 2015 DEFI.jpg

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van FloraXchange? Kom dan naar een van onze demo's waarin de verschillende mogelijkheden van FloraXchange worden toegelicht.

Read more

Werken met meerdere valuta mogelijk binnen FloraXchange

wisselkoers.jpg

Binnen FloraXchange is het nu mogelijk om met meerdere valuta, zoals de kroon en de dollar, te werken. Door de forse groei kwam er op internationaal gebied steeds meer vraag naar deze mogelijkheid. Gebruikers die met een FloraXchange webshop werken kunnen daarom vanaf nu eenvoudig tussen valuta switchen, waardoor o.a. eindklanten direct kunnen zien wat het kost.

Read more

FloraXchange Services nu ook live in regio Venlo

fxs2.jpg

Een nieuwe mijlpaal voor FloraXchange. Vandaag is voor exporteurs het startschot gegeven om via FloraXchange Services (FXS) handel uit de regio Venlo te bestellen. Afgelopen september startte FloraXchange Services, toen nog Boskoop United, om de handel te bevorderen in de regio Boskoop door o.a. het transport gezamenlijk op te pakken. In Boskoop werken al meer dan 60 kwekers mee aan het initiatief. Ook exporteurs als E. den Dekker, Noviflora, Hamiplant, Dames Plants en Javado maken gebruik van FXS.

Read more

Boskoop United wordt FloraXchange Services door o.a. uitbreiding regio Venlo

Venlo.png

Het initiatief Boskoop United, dat in september 2015 gestart is om de handel tussen de regio Boskoop en Westland te bevorderen, is inmiddels uitgegroeid tot ruim 60 Boskoopse kwekers en 6 exporteurs zoals o.a. E. den Dekker, Javado en Dames Plants.

Read more