Bijna 100% van plantenkwekers Trade Fair actief op FloraXchange

Trade Fair plattegrond 2016.jpg

De jaarlijkse FloraHolland Trade Fair trekt ook dit jaar veel FloraXchange kwekers met een eigen beursstand. Het blijkt namelijk dat het aantal kwekers dat op de Trade Fair staat en actief gebruikmaakt van FloraXchange ten opzichte van voorgaande jaren opnieuw is gestegen. Bijna 100% van de (pot)plantenkwekers die een stand hebben op de Trade Fair zijn tevens actief op het sierteelt platform FloraXchange.

Leggi tutto

FloraXchange gaat innovatiesnelheid sector vergroten

_N3A5036.jpg

De laatste twee decennia heeft het internet zich onmisbaar gemaakt in de sector. De transparantie die dit biedt zorgt voor een verschuiving in de rollen van de traditionele spelers. Datzelfde internet biedt echter grote kansen in de keten die momenteel nauwelijks benut worden. Om deze kansen in een stroomversnelling te brengen gaat FloraXchange zich de komende jaren volledig focussen op het verder bouwen van een ‘open platform’. Hiermee wil het platform andere ketenspelers de mogelijkheid geven om meer invloed uit te oefenen op de werking en de inhoud van het platform. Op deze manier kunnen de diverse ketenspelers efficiënter samenwerken.

Leggi tutto

Demo dagen FloraXchange

Logo FloraXchange feb 2015 DEFI.jpg

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van FloraXchange? Kom dan naar een van onze demo's waarin de verschillende mogelijkheden van FloraXchange worden toegelicht.

Leggi tutto

FloraXchange gaat kwekerdemo’s live uitzenden op Periscope

periscope logo.jpg

FloraXchange start deze week met het live uitzenden van kwekerdemo’s op de populaire livestreaming-app Periscope. Hiermee worden niet alleen geïnteresseerde kwekers in de sierteeltsector binnen Nederland bereikt, maar ook de rest van de wereld. Op deze manier hoopt FloraXchange meer awareness bij de kweker te creëren hoe het sierteeltplatform precies werkt en hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Leggi tutto

FloraXchange Services nu ook live in regio Venlo

fxs2.jpg

Een nieuwe mijlpaal voor FloraXchange. Vandaag is voor exporteurs het startschot gegeven om via FloraXchange Services (FXS) handel uit de regio Venlo te bestellen. Afgelopen september startte FloraXchange Services, toen nog Boskoop United, om de handel te bevorderen in de regio Boskoop door o.a. het transport gezamenlijk op te pakken. In Boskoop werken al meer dan 60 kwekers mee aan het initiatief. Ook exporteurs als E. den Dekker, Noviflora, Hamiplant, Dames Plants en Javado maken gebruik van FXS.

Leggi tutto

FloraXchange Services speelt in op veranderende vraaggestuurde keten

Logo FXS.jpg

In september is het platform, dat de handel tussen een bepaalde regio en exporteurs bevordert, ofwel FloraXchange Services, een jaar live. Je ziet dat FloraXchange Services niet alleen de handel bevordert door transport gezamenlijk op te pakken. Het platform speelt ook in op de veranderende vraaggestuurde keten door o.a. stickers direct af te handelen, transacties automatisch te verrekenen en klachten effectief af te handelen. In het afgelopen jaar is het platform uitgerold in regio Boskoop en Venlo en zijn er door de deelnemende kopers ruim 11.000 bestellingen gedaan bij 40 kwekers.

Leggi tutto